Over mij

De Wijnlijst is geboren uit een passie en liefde voor lekker eten, goede wijnen en goed gezelschap. Ik ben een trotse Zuid-Afrikaanse en woon al ruim 10 jaar in Amsterdam. Wij Zuid-Afrikanen vieren en treuren alles met eten, wijn en mensen om ons heen. We delen graag wat we hebben, maakt niet uit hoeveel dat is. Dat is onze cultuur. Al mijn hele leven lang staan eten, drinken, familie en vrienden altijd centraal wanneer er iets belangrijks te vieren valt.

Ik put kracht uit koken en bakken en het vinden van de beste wijnen die mijn gerechten en de gelegenheid complementeren. Ik kan urenlang recepten en kookboeken lezen om ideeën te vinden om nieuwe gerechten te creëren. Zo vind ik mijn rust.

  Madri Gerber

Ik heb geleerd om de verhalen achter de wijnen te waarderen. Ik ben nieuwsgierig naar het hele proces er omheen. Voor mij maakt dit de wijn persoonlijk en zo kan ik er meer van genieten. Mijn hoop is om deze passie met iedereen te delen! Ik richt me op het vinden van goede wijnen, speciale wijnen met vaak een bijzonder verhaal.

Ik reis graag naar de wijnhuizen om de wijnen te proeven die daar gemaakt worden. Vaak ontmoet ik ook de wijnmaker en leer zo de geschiedenis van de wijn kennen. En natuurlijk begin ik ook meteen om een bijpassend menu voor de wijn te bedenken.

De waarheid is eigenlijk redelijk simpel: je houdt van een wijn of niet. Je hoeft het niet uit te leggen. Drink gewoon wat je lekker vindt!

Mocht u een speciaal verzoek hebben, dan ga ik mijn uiterste best doen om hieraan te voldoen.